vr 18 apr 2025

Call It Off

Poppunk zonder grenzen

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regulier: €14
Leden: €12

Over Call It Off

Een voorliefde voor Amerikaanse poppunk bands als Green Day, Alkaline Trio, Blink-182 en Paramore, aangevuld met de intentie er volledig voor te gaan, zorgt in 2013 voor de start van CALL IT OFF. Gepokt en gemazeld door ongeorganiseerde tours en ervaringen in eerdere bands weet de band precies wat ze willen en hoe dat te bereiken. Dat blijkt wel als de band de debuutsingle “Do It All Again” uitbrengt; binnen de kortste keren is de video 100.000 keer bekeken en wordt de track een vaste waarde in het live repertoire van de band, een fanfavoriet sinds het eerste uur.

De debuut-EP "Lovers" (2013) en de opvolger "Liars" (2014) worden gebundeld met bonustracks en vormen samen de full-length “Lovers & Liars”. De hoezen van beide EP’s komen tezamen in het artwork van het volledige album, waarbij de illustraties naadloos in elkaar blijken te passen. Ook hier schijnt Call It Off’s unieke denkwijze door. Creativiteit op het niet-muzikale vlak is altijd een belangrijk onderdeel geweest van het imago van de band, of het nu gaat om hun officiële video’s, hun artwork of de huidige reeks covervideo’s op TikTok die de groep momenteel populariteit bezorgen.

De beginjaren stonden vooral in het teken van hard werken. Maar dat dat ook leuk kan zijn bleek al snel; support slots voor genre-grootheden als New Found Glory en Panic! At The Disco volgden al snel, en de trips naar de 3FM-studio waren frequent. “De priklijst hangt bij 3FM op de koelkastdeur” werd er regelmatig gegrapt. De band werkt onvermoeibaar aan hun carrière en tekende bij Sony Music voor het album “Abandoned”, dat al snel de Nederlandse albumcharts besteeg.

Niet alleen dit album bevestigde de status van Call It Off als de populairste poppunkband van het land; de top 40-single "Scream Your Heart Out", nominaties voor diverse awards, een tour door China en meerdere shows door heel Europa, verschillende headline tournees met uitverkochte shows en een zomer vol stops op grote festivals. Alsof dat nog niet genoeg was, bleef de band een graag geziene gast bij diverse radiostations voor live sessies en gaf het meermaals acte de présence op nationale televisie.

Na nog een paar singles kondigde een uitgeblust Call It Off in 2020 een pauze aan. Een (door COVID) uitgestelde afscheidsshow in een uitverkocht Dynamo Eindhoven, waar het allemaal begon, volgde en het doek leek gevallen. Zoals velen waarschijnlijk weten, of zelf hebben ervaren, betekent in een band zitten vooral veel tijd met elkaar doorbrengen. Wachtend in een backstage, uren reizend in een busje, rondhangen in oefenruimtes en studio’s – je leert elkaar door en door kennen. Verhalen over de geweldige begindagen en alle herinneringen aan die zorgeloze tijd kwamen snel weer bovendrijven.

De verplichte pauze door de COVID-pandemie en de downtime na de afscheidsshow bleken de katalysator die de band hernieuwde energie gaf; Call It Off besloot dat de tijd rijp was voor een nieuwe start. Met herwonnen passie en een line-up wijziging sloeg de band opnieuw de handen ineen met White Russian Records (I Against I, Travoltas). Vanaf de eerste try-out shows tot het festivaloptreden op Jera On Air was het duidelijk; Call It Off is terug en het publiek is er helemaal klaar voor. De nieuwe singles werden met open armen ontvangen door afspeellijsten en radiostations wereldwijd, een samenwerking met de Amerikaanse poppunk band Broadway Calls volgde en een nieuwe tour bracht de band naar oude en nieuwe locaties om jonge en eerdere fans van het eerste uur te ontmoeten.

"Het voelt als opnieuw beginnen, maar met een enorme voorsprong. Het is hartverwarmend om te zien dat oude fans ons met open armen hebben verwelkomd, en het is geweldig om zoveel nieuwe gezichten bij onze shows te zien. Blijkbaar is er een hele groep jonge punkrockliefhebbers die ons de eerste keer nooit hebben gezien, dus ze halen het nu flink in!" zegt zanger-gitarist Maurice Bolier.

Met een bewonderenswaardige toewijding en jeugdige energie stortte Call It Off zich de afgelopen jaren op de band. Bijna dagelijks kwamen de bandleden bij elkaar voor schrijf- en plansessies. “Ik sta op met Call It Off en ik ga naar bed met Call It Off. En daartussenin ben ik er ook nog mee bezig!” zegt Sergei Christian, drummer en songwriter. "Ik ben superblij met de richting die we ingeslagen zijn, de liefde die we voelen en het team van mensen om ons heen. We hebben de afgelopen jaren zoveel ervaringen opgedaan, zowel op zakelijk als muzikaal vlak, en de beste stukjes gebruikt om de best mogelijke versie van Call It Off te creëren. Het nieuwe materiaal meet zich – en ik zeg dit namens onze hele band – met ons beste werk. We kunnen niet wachten om het met iedereen te delen, en uiteraard hebben we ook nog wat mooie verrassingen in petto!”

Begin 2025 zal al het harde werk zijn vruchten afwerpen. Het nieuwe album “Not Another Sad Album” verschijnt 21 februari op CD/LP/Digitaal, en de band start aansluitend hun release tour.


Concerten zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €14

Leden: €12

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!