vr 17 jun 2022

Anne Soldaat

"Ik ben terug!"

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regular Ticket: €16
Leden: €1
Leden: Gratis

Over Anne Soldaat

Anne Soldaat klinkt als herboren: "Ik ben terug!"

You’re Hard To Find is de eerste single van de nieuwe plaat van Anne Soldaat. Op dit catchy nummer van het album Facts & Fears, dat 9 juli verschijnt, hoor je Soldaat en zijn band vol overgave en plezier zich de blaren op de vingers spelen. Het nummer – dat werd opgenomen door Pablo van de Poel van DeWolff – is in een dag geschreven. Het heeft een refrein dat wordt begeleid door van die Bachiaans dalende basnoten. En in plaats van een bridge of solo heeft het nummer – wat je noemt – een flink ‘outtro’. In de studio riep Pablo bij het derde couplet: "Hier moet iets extra’s gebeuren", en daar had ie helemaal gelijk in. De heren hebben toen ‘on the spot’ een koortje ingezongen. You’re Hard To Find heeft een ietwat Kinks-achtige feel, aldus Anne. Ook tekstueel heeft de zingende gitarist geprobeerd er wat van dat Ray Davies venijn in te leggen. Het gaat tenslotte over de stereotype popposeur – en wie de schoen past trekke hem aan.

Luister: http://xlcr.nl/annesoldaat-yourehardtofind

Anne Soldaat is al meer dan 30 jaar actief als songschrijver, zanger en gitarist. Hij maakte in die hoedanigheid meer dan 15 jaar deel uit van de popband Daryll-Ann. Na acht albums en vele optredens in binnen- en buitenland, ging de band in 2004 uit elkaar. Soldaat maakte in de daaropvolgende jaren (2007 – 2015) vier soloalbums voor Excelsior Recordings, produceerde – en speelde in – diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakte muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling.

Over het evenement

Tickets

Regular Ticket: €16

Leden: €1

Leden: Gratis

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!