vr 28 okt 2022

Banner. & St. Solaire

// Dromerige indie-folk en rijke harmonieën

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 23:00
Regular Ticket: €10
Leden: €8

Over Banner. & St. Solaire

Banner.

Grote, organische songs verweven met creative fingerpicking. Songwriter Banner. heeft in twee jaar tijd een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. De dromerige indie-folk, die tot dusver op twee EP’s gevangen werd, leverde al ruim een miljoen streams op. Dit terwijl Banner. als support van o.a. Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en het soloproject van Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs enkele van de mooiste popzalen van Europa tourde.

Sinds de release van debuutsingle Compass in 2017 is Banner. niet meer weg te denken uit diverse internationale Spotify playlists. Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn, met zijn explosieve liveband op het podium. Na eindeloos touren door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Engeland geeft Banner. in de winter van 2019/2020 een voorproefje van nieuwe muziek.

St. Solaire

Het elegante, betoverende geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – heeft zich gevormd rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden, zoals is te horen op de geprezen eerste singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’.

Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 trok de band zich terug om te werken aan nieuw repertoire. Op het moment van schrijven staat de band, bestaande uit Geert van Emden, Jesse den Dulk, Pascal Konings en Tijs Kulker, op het punt nieuw terrein te betreden met het uitbrengen van hun debuutalbum die in april 2021 zal verschijnen. Uit een weelde van muzikale invloeden – variërend van Bon Iver, Radiohead tot The War On Drugs – heeft St. Solaire hun eigen geluid gedistilleerd. Het intieme en persoonlijke wordt door de band gewikkeld in een warme deken van alternatieve rock en bruisende indie pop.

St. Solaire heeft zich keer op keer bewezen als een hartverwarmende live band. Hun shows op podia als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso; of tijdens festivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque hebben de band doen onderscheiden als één van de grootste muzikale beloften uit Nederland. Met het nieuwe album in aantocht wordt het hoog tijd om alle muziekliefhebbers te verwelkomen in het wijdse, melodieuze geluid van St. Solaire.

Over het evenement

Tickets

Regular Ticket: €10

Leden: €8

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 23:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!