vr 04 sep 2020

Cookhouse

Late show

Deuren open: 22:00
Start: 22:30
Einde: 23:30
Leden: €5.50

Over Cookhouse

De broers Ronald (zang en gitaar) en Jeroen Hendriksen (drums) hebben in 2016 de band Cookhouse opgezet. De band gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuut single ‘In Another Life’, een moderne country pop classic met internationale allure, verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad. De single haalde binnen no-time een half miljoen streams op Spotify en zorgde voor een overvolle agenda. Vervolg singles ‘Made It Fly’ en ‘Old Friend’, opgenomen met co-producer Xander de Buisonjé, bewezen zich ook als prachtig geproduceerde ¬streaming kanonnen.

Cookhouse weet live ook te overtuigen. Ze waren niet voor niets één van de meest geboekte bands tijdens de Popronde van 2017. Het eerste levensjaar van de band mondde uit hun debuut E.P. ‘Love / Lust’, die werd gepresenteerd tijdens een stijf uitverkochte release show in So What in Gouda (250 man). De debuut E.P. is inmiddels meer dan 1 miljoen keer gestreamd en wordt geregeld gedraaid op de radio, waaronder in de vaste playlist van Radio 1. Dit viel o.a. ook Roxeanne Hazes & Jack and The Weatherman op, die de band, inmiddels uitgegroeid tot een vijftal, uitnodigde om met hun mee op tournee door het land te gaan. Ook stonden zij als support act voor Jeremy Loops in een uitverkocht Paradiso. Daarnaast is Cookhouse in 2018 benoemd tot 3FM Talent.

Op 9 mei 2019 released Cookhouse de nieuwe E.P. ‘Fool’s Paradise’ in Het Paard, Den Haag. Voorafgaand wordt hiervan op 15 februari 2019 de eerste single ‘Perfection’ met videoclip uitgebracht.

‘Fool’s Paradise’ omschrijft een euforische staat van geluk gebaseerd op het onbekende met of het ontkennen van de realiteit. Dit uit zich, in vergelijking met de eerste E.P., in een bombastischere sound met euforische klanken en een melancholische ondertoon. Dit zorgt ook live voor een grotere sound die goed op festivals tot zijn recht zal komen.


Cookhouse is al in So What! te bewonderen voor een kleine €7,50
Maar wil je ons extra steunen, dan kan je kiezen voor optie B, C, D of E welke met stapjes van €2,50 elk een beetje duurder zijn.

Over het evenement

Tickets

Leden: €5.50

Tijden

Aanvang: 22:00

Start: 22:30

Einde: 23:30

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!