vr 04 mrt 2022

Dossier Boombap

GEANNULEERD

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 01:00

Over Dossier Boombap

We moeten helaas het concert van Dossier Boombap annuleren. Het huidige beleid gaat tegen hun principes in en daarom willen zij niet meewerken aan Testen voor Toegang en het Corona-toegangsbewijs. Wij vinden het ontzettend jammer, maar hebben respect voor hun keuze.


Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap:

Def P

Nadat Def P in 2016 zijn dertig-jarige rapjubileum vierde met het album “30xPi” en de gelijknamige tour van dertig optredens door het hele land, was het plan het daarna even wat rustiger aan te doen. Als grondlegger van de Nederlandstalige rap was hij namelijk al die jaren zo door de malle molen van de muziekwereld meegesleurd, dat zijn andere grote passie; tekenen en schilderen; vaak een bijrol moest spelen. Maar oude liefde roest niet. Nu Def P zich een aantal jaren vol en succesvol op zijn schilderkunst heeft gestort besloot hij voor expo’s bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Door drie decennia beroepsdeformatie ontaarde dit al snel in een hele serie rapcoupletten over zijn schilderijen. Door deze verse coupletten met doordachte refreinen aan elkaar te koppelen ontstond er plotseling en vrij onverwacht een gloednieuw album (Gevat in 16 Bars) dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aan gaat. En of dit nou een boekje met een cd is, of een cd met een boekje doet er eigenlijk niet eens toe. Het resultaat is dat Def P in 2020 tegen alle verwachtingen in weer een livetourtje doet voor alle diehard fans. En zo bewijst hij met “Gevat in 16 Bars” dat rap en schilderkunst prima hand in hand kunnen gaan.

McGyver

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste NL kampioen freestyle rap en nummer 5 van de world championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. Zojuist is McGyver teruggekeerd van showcases in Praag en België, en nu maakt hij zich op voor enkele shows in Europa en Azië.

Eerder verzorgde McGyver al de support act voor wereldbekende acts als: Public Enemy (Paradiso), KRS-One (Tivoli & Mezz Breda), M.O.P. (Bolwerk Sneek) & de Nederlandse grootmeester Def P (Osdorp Posse). Ook was hij in 2013 te zien met het Classick orkest voor de Koning en Koningin tijdens hun augurele ronde in Almere & hun tour in Shenzhen, China.

Momenteel brengt hij zijn zevende release Madmatic uit, met shows in het buitenland én een getekende deal het Duitse label Vinyl Digital. Een bijzondere parel, als enige tweetalige release met Nederlands als voertaal; en begon direct op 37 van de top200 most ordered vinyls.

Op dit album wordt hij bijgestaan door zowel grote producers uit de internationale hiphopscene als lokale helden: K-Def (USA, producties voor Puff Daddy, Ghostface Killah van Wu-Tang & Lords of The Underground), die het nummer Question voor McGyver produceerde.

De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de "De Kamer ep" uit. Ook wel bekend als de Kamer van Cokehandel. Vele shows volgde oa op het legendarische Definitie van Dopeheid. Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project.

Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album de "Apotheek" uit.

’t Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. De vier rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ´t Gilde haar vakmanschap horen op soulvolle beats. Live zet het viertal een show neer waar de liefde voor Hiphop vanaf spat.

Over het evenement

Tickets

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!