vr 26 apr 2024

Hallo Venray

Haagse alternatieve popfenomeen + Support: Smutfish

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regulier: €18
Leden: €16

Over Hallo Venray

Hallo Venray, het Haagse alternatieve popfenomeen, keert terug met een triomfantelijke tour rond de heruitgave van hun legendarische album ‘Leather on my Soul’. Henk Koorn en drummer Henk Jonkers slaan opnieuw de handen ineen voor dit iconische album, dat met zorg en verbeterde geluidskwaliteit nieuw leven ingeblazen wordt.

De tour belooft een epische viering te worden van Hallo Venray’s verleden en heden, met doordrenkte akkoorden en noten vol ervaring en vernieuwing. Verwacht een meeslepende reis door de tijd, doordrenkt van oprechte urgentie en passie die het publiek betovert.

Mis deze herbeleving van een muzikaal tijdperk niet wanneer Hallo Venray de podia betreedt, met als hoogtepunt een onvergetelijk optreden in Podium34, om het verleden te omarmen en de toekomst te omhelzen. Deze tour is niet alleen een viering van een album; het viert een legendarische band die met de jaren alleen maar beter wordt, als een fijne wijn.

Support: Smutfish

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het debuut van Smutfish uitkwam. ‘Lawnmower Mind’. Een album opgenomen in een vakantiehuisje zonder een idee van de muziekwereld en zijn werkingen. De plaat viel op een goede plek. Hij werd door de Haagse popjournalisten uitgeroepen tot ‘Album van het Jaar’. De Volkskrant schreef over ‘sinistere juweeltje rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed. Optredens op Noorderslag, Reeperbahn, Popkomm, Berlijn, Het Crossing Border festival en South by Southwest volgden.

Wikipedia: Het debuutalbum Lawnmower Mind wordt gezien als grondlegger van de Nederlandse Country Noir.

I nnavolging van dit album werden platen opgenomen in Duitsland en o.a. het album “Trouble” kwam uit bij het toonaangevende Nederlandse label Excelsior Recordings.Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Lawnmower Mind komt het album op vinyl uit.


Concerten zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €18

Leden: €16

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!