wo 27 apr 2022

Koningsdag op de Markt

Deuren open: 12:30
Start: 13:00
Einde: 22:00
Free Ticket: Gratis

Over Koningsdag op de Markt

De Koning is jarig! Lang leve de Koning! De verjaardag van de Koning vier je natuurlijk op de Markt in Gouda met een middag vol live muziek en heel veel andere activiteiten op de dag.
Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats tussen 09:30 uur en 20:00 uur! Je vindt ze hieronder. En we maken er nog veel meer bekend de komende weken!

MUZIEKPROGRAMMA – Powered by So What!

13.00 Gouwe Big Band
De Gouwe Bigband startte als project in 2018 en was meteen een doorslaand succes. De band is een mix van enthousiaste jonge talentvolle muzikanten en doorgewinterde ervaren musici. Vrouwelijke muzikanten leveren ook een grote bijdrage en staan hun mannetje! Wat ze allemaal gemeen hebben is de liefde voor swingende en jazzy muziek, van toen en van nu.

14.00 Evi Bosman
Verwachte prachtige eerlijke liedjes met een introspectieve blik van deze Rotterdamse singer-songwriter. Geïnspireerd door artiesten als Adrianne Lenker (van Big Thief), Phoebe Bridgers en Alan Hampton.

14.30 KAYA (Kaya Vitalis met band)
Deze 21 jarige songwriter uit Waddinxveen maakt alternatieve popmuziek met een duister randje. Met elektronische sounds en diepzinnige teksten wilt ze haar publiek de energie geven om helemaal los te gaan. Momenteel studeert Kaya songwriting aan CODARTS Rotterdam en is zij bezig met het uitbrengen van haar eerste EP.

15.15 Lewin
De Amsterdamse singer-songwriter JARA (Holdert) gaat alweer enige tijd door het muzikale leven als Lewin. Maar inmiddels is ze ook als duo The Coo zeer actief in Nederland en Engeland waar ze net een tour heeft afgerond. Verwacht ingetogen indie-folk geinspireerd op de warme 60’s en 70’s.

15.45 AVA NOVA
AVA NOVA is an artist from The Hague. She writes songs based on hiphopbeats and with her velvety popvocals she combines two worlds. Dance, sing, laugh and cry with AVA NOVA.

16.30 Géonne Hartman
Nog geen week na de release van haar debuutalbum ‘He Went To The Sea’ speelt Géonne Hartman haar melodische en catchy indie folksongs in Gouda. Geïnspireerd door Phoebe Bridgers, Laura Marling en The Weather Station. Tijdens de Popronde 2021 maakte ze al indruk in Museum Gouda.

17.00 Suzy V
De Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter, Suzy V wist al op jonge leeftijd dat ze van muziek haar leven wilde maken. Haar geluid is een combinatie van hedendaagse popmuziek en Siciliaanse folk. Haar in 2019 uitgebrachte debuutalbum Sound Of The Sea doet tot de verbeelding spreken; nostalgisch, filmisch, bombastisch en organisch.

17.45 Charl Delemarre
Zijn debuutalbum Paradijs is net uit en bevat hele fijne nederlandstalige popliedjes. Zijn stijl doet soms denken aan Maarten van Roozendaal of Shaffy, maar is onmiskenbaar Charl. Hij deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, won in 2014 de Grote prijs van Nederland en speelde bij De Wereld Draait Door en in het voorprogramma van De Dijk en Guus Meeuwis.

18.15 Elephant
Zonnige melancholie in majeur. Dat is het geluid van de 4-koppige Rotterdamse indieband Elephant. De band wordt geboren in een jaar waarin een virus de muziekwereld knock-out slaat. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stort Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. De hitsingle Calling is een voorbode op Big Thing, de debuutplaat die in het voorjaar van 2022 verschijnt op het fameuze Excelsior label en werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio.


Maar er is nog meer:

AUBADE – Powered by Oranjecomité Gouda
Om 09:30 uur organiseert het Oranjecomité Gouda de traditionele Aubade. Kom jij onder begeleiding van Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’, Stedelijke Harmonie Caecilia en Burgemeester Pieter Verhoeve de koning toezingen op de Markt in Gouda?

SAAMHORIGHEIDSCONCERT – Powered by Oranjecomité Gouda
Aansluitend aan de Aubade verzorgt Anjo van Gemert een optreden met het koor vanaf het grote podium.

ORANJE-KONINGSCONCERT – Powered by Oranjecomité Gouda
In de St Jan, zullen de Pionier, Cecilia en Draaiorgel Lekkerker een Oranje-Koningsconcert verzorgen vanaf 11:00 uur.

VR Experiences – Powered by VR SPace
In de burgerhal vind je verschillende Virtual Reality Experiences op 27 april. Zo kan je racen en andere VR games doen, maar kan je ook de primeur van de Olifiers Experience ervaren.

LASERGAMEN – Powered by LaserStar.nl
In samenwerking met LaserStar.nl kan jij de hele dag gratis lasergamen op de Markt. Vorm je eigen team of speel met onbekenden een 5 tegen 5 match van 10 minuten!

ESCAPE ROOMS – Powered by Scouting Die Kantanky’s
Voor deze editie van Koningsdag op de Markt heeft Scouting Die Kantanky’s 2 escape rooms gebouwd. De escape rooms duren ongeveer 20 minuten, mits je snel genoeg bent natuurlijk. De eerste escape room is zeer geschikt voor iedereen onder de 16 jaar. Ben je ouder dan 16? Dan is de tweede escape room een leuke uitdaging voor jou.

KLIMMUUR – Powered by Scouting Jan van Hoof groep Gouda
Heb jij geen hoogtevrees? Beklim dan de klimmuur van de Scouting Jan van Hoof tijdens Koningsdag op de Markt.

KIDSPLEIN – Powered by Scouting Die Kantanky’s & Scouting Jan van Hoof groep Gouda
Voor de allerkleinste (en iedereen die dat verder ook leuk vindt) kan je je bij Die Kantanky’s laten schminken. Ook Jan van Hoof zien we terug op het kidsplein met diverse activiteiten.

ETEN EN DRINKEN – Powered by Pomms en Viejee’s
Naast alle activiteiten kan je natuurlijk ook eten en drinken op de Markt. Haal je burger, friet of snack bij je favoriete foodtruck! Bij de bar kan je vanaf ’s ochtends vroeg een drankje halen. Alcohol wordt geschonken vanaf de start van het muziekprogramma om 13:00.

Evenement vindt plaats in Markt Gouda

Over het evenement

Tickets

Free Ticket: Gratis

Tijden

Aanvang: 12:30

Start: 13:00

Einde: 22:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!