vr 17 mrt 2023

Litzberg

Het perfecte snijvlak van gitaarpop, indie en Americana

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 23:00
Regular Ticket: €12
Leden: €10

Over Litzberg

‘Doorgaan’ is het haast Shaffyiaanse motto van Litzberg, zowel alter ego als band van Mathijs Peeters. De opvolger van debuut InMyHead uit 2019 wordt in 2023 verwacht en zet de lijn krachtig verder voort op het snijvlak van gitaarpop, indie en Americana.

Laten we de naam Litzberg – vernoemd naar de Litsberg (een dal in het in Limburg gelegen natuurgebied Leudal) – even zo letterlijk mogelijk nemen. Eerst gaat Peeters voor zijn debuutplaat bergop. Over de top gaat hij in een razende afdaling langs shows op onder meer Noorderslag, Into The Great Wide Open en Paradiso. Maar direct na de finish komt hij keihard tot stilstand. Corona zorgt voor een halt. Waar voor de ene artiest zo’n stop zou staan voor een artistiek ‘bergafwaarts’ parcours, daar besluit Litzberg juist om nog een tandje bij te schakelen. Er moet een opvolger komen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. ‘Ik ben niet de snelste songschrijver ter wereld,’ zegt hij met zelfkennis. ‘Mijn eerste plaat is de reflectie van materiaal waar ik langer aan heb kunnen werken.’ Voor wie het even vergeten is: Mathijs Peeters is de vroegere gitarist van o.a. Sandusky, The Gasoline Brothers en Sarah MacDougall. Pas een paar jaar heeft hij het spotlicht van de frontman opgezocht. Dat vergt enige aanpassing. Maar dat lukt prima.

‘Ik ben niet zo’n schrijver die 30 liedjes heeft klaarliggen en er dan een stuk of 10 à 11 uitkiest om op te nemen,’ blikt hij terug op het schrijfproces. ‘Bij mij komt er later niet nog een plaat met B-kantjes uit.’ Maar hij heeft zichzelf verrast. Hij blijkt in korte tijd wel degelijk te kunnen leveren als schrijver. Eerste single van het album is Delete And Start Again, een superkorte uptempo knaller met een refreintje dat dagenlang in je brein blijft spoken. Ook die ‘zoek-dekking!-gitaar’ blijft je achtervolgen. Heerlijk als een popsong dat vermogen bezit om je hoofd over te nemen. Dit jaar zullen er meer single verschijnen, want Litzbergs motto is: ‘Doorgaan. Creëer beweging. ‘Dat geldt voor alles in het leven van bandjes tot relaties. Alles gaat gewoon door.’

Voor informatie ga je naar www.litzbergmusic.nl

Litzberg live
Mathijs Peeters – zang, gitaar
Otto de Jong – drums
Robin van Saaze – gitaar
Evert van der Waa – bas


Vrijdagen zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regular Ticket: €12

Leden: €10

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 23:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!