vr 13 okt 2023

Orange Skyline

Britpop met vooral invloeden van Oasis. Nu met rijkere songs, betere productie en meer Britse bravoure + Support: Alison's Fall

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regulier: €15
Leden: €13

Over Orange Skyline

Orange Skyline wordt geformeerd tijdens een autoritje naar Groningen na het laatste concert van Oasis in Amsterdam. De vier piepjonge gasten op de achterbank weten genoeg. Kwestie van living the dream in plaats
van dreaming your life, zoals de meeste mensen doen. Nu, ruim tien jaar later is Orange Skyline een household name in de Nederlandse muziekscene. Onlangs brachten ze hun tweede album uit, dat simpelweg “Orange Skyline” heet. JB Meijers tekende voor de productie van de plaat.

In 2022 tourde de band al twee keer door het land met de “Meet You In The Middle Tour” part I & II. Daar plakken ze nu nog een rondje aan vast, de “Spring Tour 2023”, om het album te vieren. Voorafgaand aan de
tournee staat Orange Skyline in januari op het Eurosonic/Noorderslag Festival! En wat een album is het geworden! Wat te denken van de track A Fire. Deze single van het titelloze nieuwe album was in februari 2022 het anthem tijdens de uitzendingen van de Olympische Winterspelen in Beijing bij de NOS. In een ware medailleregen was het de gedroomde meezinger die de strijdlust van band en sporters benadrukte. Het volle bandgeluid deed elk tv-toestel bijkans ontploffen. En anders radio’s in het hele land, want de song was ook nog eens de TopSong op NPO Radio 2, net zoals eerder de eerste single van het album Shine On dat al was. Ook alle andere radiozenders in het land doken op A Fire.

Ondertussen was zanger Stefan een opvallende deelnemer aan de 2022-editie van De Slimste Mens. Rockers hoeven echt niet altijd domme gasten te zijn. Hij hield het maar liefst zes uitzendingen uit in het populaire
televisieprogramma. Vlak vóór de finaleweek aanbrak, sneuvelde hij. Maar hij verloor wél als winnaar. En nu dus weer op tour, 2023 kon nog wel eens druk gaan worden voor de band. Bij die shows weet het publiek altijd dat er iets gaat gebeuren. De band wil de fans iets meegeven waar ze wekenlang op kunnen teren. Van een optreden hoor je een feestje te maken. Je moet het overal kunnen, vinden ze. Ze zijn geen mooi-weerbandje. Orange Skyline wil gewoon samen iets spannends beleven. Elke avond weer opnieuw.

In het voorjaar van 2023 kan je dat zelf komen aanschouwen!

Dit jaar speelde de band een show op Pinkpop! Kijk hem hier terug: https://www.youtube.com/watch?v=fpSWqkB9gPQ

Voorprogramma: Alison’s Fall

Alison’s Fall is een alternative rock band uit Den Haag waarin broer en zus Pepijn en Floortje van der Kooy de basis vormen. Omdat ze samen zijn opgegroeid delen ze dezelfde muzikale visie en passie. Ze gaan dan ook bijna op telepathische wijze te werk. De “walk like a badass” mentaliteit vormt de basis van de band waarin de ritme sectie voort stuwt als een stomende machine. Tegelijkertijd word je achtervolgd door de agressieve en snijdende gitaar klanken. Deze twee uitersten worden getemd door de oprechte en karakteristieke stem van Floortje. Alison’s Fall scoorde al support slots voor de Londense band Saint Agnes, brachten hun eerste EP “Killswitch” uit en speelde een succesvolle Popronde in 2019.

Tijdens de pandemie heeft de band zich teruggetrokken in de studio en is op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor het creëren van hun muziek. Samen met drummer Martin Brummelkamp (The Brahms, L.A. Sagne) kwamen de nummers tot leven en zijn ze uitgewerkt tot een gloednieuwe EP genaamd “Bad Time Stories”.

“Sounds killer!!” – Des Rocs

“The kind of music that you want to see in a Hollywood movie during the section when the protagonist burns it all to the ground.” – Hot Lunch Music

Concerten zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €15

Leden: €13

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!