vr 06 dec 2019

Roos Blufpand + Iris Penning

Deuren open: 21:00
Start: 21:30
Einde: 02:00
Leden: €7
Regular Ticket: €9

Over Roos Blufpand + Iris Penning

Roos, het meisje aan de piano. Roos, de filosofische stuiterbal. En nu is hier Roos, met haar nieuwe album ‘Kleed me uit’. Haar Indringende teksten zijn rauw en eerlijk en worden gezongen over beats en grooves, synths en diepe bassen. De wereld van Roos is veranderd.

‘Ik ben gek maar jij bent normaal’ zingt ze. En Roos is niet bang om te laten zien wie ze nu is. Met hulp van producers Marnix Dorrestein (o.a. gewerkt met Herman van Veen & Perquisite) en David Hoogerheide (ook bekend als toetsenist van Kovacs) heeft zij een album gemaakt waarin haar prachtige sprankelende stem omlijst wordt met duistere elektronische soundscapes

Live heeft Roos zich omringd met een groep muzikanten die haar teksten
feilloos aanvoelt en elk lied precies geeft wat het nodig heeft. Roos die als een fee over puinhopen dartelt. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Björk en de power woman Fever Ray.

Roos neemt je mee in haar wereld. Maar als je uitgedanst bent moet je zelf weer de weg terugvinden. Roos = Roos, dat kun je niet uitleggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.


Iris Penning (1993) maakt Poëtische Pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op festivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia.

Met haar ontwapenende teksten weet ze menig luisteraar te raken. Spitsvondige vondsten als “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan” en “Heb je geen doel? Dan verdwaal je nooit” schetsen de
binnenwereld van Penning, nodigen je uit in haar hersenkroeg.

Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, en een lettertype maakte van haar handschrift. In Maart 2019 kwam naar nieuwe plaat uit, “Liever vieze voeten”, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is. Onlangs won ze de Belgische Nekka-wedstrijd, waarna ze haar album ook daar presenteerde. Ze is nu
regelmatig te bewonderen op de Belgische podia.

"De ultieme luisterplaat, die alvast op een shortlist mag voor plaat van 2019" – Platomania
“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat" – OOR

Geprogrammeerd in samenwerking met de Goudse Schouwburg

Over het evenement

Tickets

Leden: €7

Regular Ticket: €9

Tijden

Aanvang: 21:00

Start: 21:30

Einde: 02:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!