do 26 jan 2023

Roosbeef

Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee in haar eigen belevingswereld

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regulier: €18
Leden: €16

Over Roosbeef

Roosbeef is in 2005 opgericht door frontvrouw Roos Rebergen en drummer Tim van Oosten. Met ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ (2008) is de pers unaniem: dit debuut zou geschiedenis schrijven. Hoewel er geen officiële singles uit het album worden opgetrokken, schopt het openingsnummer ‘Onder Invloed’ het tot radiohit in Nederland. Al sinds haar eerste worp in 2008 slaagt Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden.

Waar Roosbeef op haar debuut nog duidelijk klonk als singer-songwriter plus begeleidingsband, is ‘Omdat Ik Dat Wil’ (2011), het tweede studioalbum van Roosbeef, een echte bandplaat. De kleinkunst van voorheen ruimt plaats voor licht psychedelisch aandoende gitaarpop. Live wordt de band aangevuld door Wannes Cappelle en Tom Pintens, die ook het album produceerde. Samen met de vaste kern, gitarist Reinier van den Haak, drummer Tim van Oosten en Roos Rebergen herself, is Roosbeef vanaf nu een vijftal.

Mede door de genoemde personeelswissels is Roosbeef inmiddels een half Nederlandse, half Vlaamse band geworden. De nummers ‘Twijfelaar’, ‘Nachtauto’ en ‘Iets Teveel Wij(n)’ zijn in Vlaanderen meermaals op Radio 1 te horen. Als het aankomt op Nederlandstalige muziekteksten, laat Rebergen ook op ‘Kalf’ (2015) zien dat ze één van de meest vaardige schrijvers is. Hoewel er amper drie jaren verstreken zijn, lijkt de singer-songwriter met een aantal even plotse als pijnlijke groeischeuten, volwassen te zijn geworden. Waar frisse jeugdigheid, geplaagd door meerdere opstoten van twijfelarij en besluiteloosheid in de teksten op de eerste twee albums nog leidde tot stil verzet in een zelfafgebakend universum vol verliefdheden en groene graslanden, belandt Roosbeef nu in een doffere verstedelijkte omgeving vol kroegen en pijnlijk misgelopen liefdes. Live komt gitarist Tijs Delbeke mee aan boord.

  1. Roosbeef keert na vijf jaar van de radar te verdwijnen terug naar België en levert met ‘Lucky’ een adembenemend comeback-album af. De jaren daarvoor zwermt Roos Rebergen – frontvrouw en bezielster achter Roosbeef – rond in Kentucky, USA. Ze zoekt haar muzikale bron en leeft tussen de bluegrass. Ze hoort in Amerika verhalen die op ‘Lucky’ een weerklank vinden. Het album komt uit in januari 2020 en ontvangt niets dan lof. Roosbeef plant met haar straffe band – bestaande uit Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal) en Tom Pintens (Het Zesde Metaal, Zita Swoon) – een straffe tournée uit doorheen de belangrijkste clubs van Nederland en België. Met het ongelofelijke vakmanschap van de band is het live-resultaat niet mals. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel en heeft vele facetten.

In 2020 is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze, Tom Pintens en Sjoerd Bruil, die de band als nieuwe gitarist vervoegt. Roosbeef is terug. En staat er vandaag meer dan als ooit één van de strafste bands van de Lage Landen.


Concerten zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €18

Leden: €16

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!