vr 15 nov 2019

So What’s New?

met Fokko + Get Jealous + thorbecke IV

Deuren open: 21:00
Start: 21:15
Einde: 01:00
Regulier: €5
Leden: €3

Over So What’s New?

Op deze nieuwe editie van So What’s New dit keer de dolkomische poppunkers van Fokko, de nederpop met peper van thorbecke IV en het piepjonge springerige Get Jealous.

Fokko was in een vorig leven zanger van het nederlandstalige Want Want (stond oa op Noorderslag). Nu weliswaar wat ouder doet hij eigenlijk nog steeds hetzelfde. Denk aan de poppy liedjes van de Heideroosjes met de sfeer en liedjes van Fountains Of Wayne en Weezer maar dan met wat extra peper. Hij bezingt de dilemma’s van de dertiger en kijkt met weemoed en een dikke vette knipoog terug op zijn jeugd. Daarin had hij even kort als heftig met Wendy, de tijd van knikkers en flippo’s en van Ray en Anita. Wendy had Nike air max, Fokko die neppe van Scapino. Goeroe is Fokko’s vertolking van Nada Surf’s hit Populair waarin Aafke Romijn heel passend de praatzang op zich neemt en Fokko de wat cheesy achtergrondkoortjes. Stil staan is bij deze band geen optie.

Get Jealous is piepjong en heeft pas één liedje uit en dat klinkt als Krezip ten tijde van debuut EP Run Around. Toen nog onbezonnen de pure energie van het podium afspatte. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde en wellicht daardoor ook in september al te aanschouwen in Gouda. Daar wilden wij niet op wachten dus hebben we ze alvast vastgelegd voor deze editie van So What’s New!

thorbecke IV komt met hun net uitgebrachte debuutalbum “alles van waarde is weerloos” naar Gouda. Rinze Voorberg (voormalig Kids With Guns, Baby Face Nelson) brengt als frontman van thorbecke IV zijn meest persoonlijke plaat uit. Zo zingt hij: ‘later wordt het beter maar nu loopt het voor geen meter’. Kortom: ouder worden is de keuze maken tussen wie of wat je loslaat of vasthoudt. Naast twijfels over volwassen worden raakt de plaat ook thema’s als depressie, religie en een moeilijke relatie met je eigen relativeringsvermogen aan.

Over het evenement

Tickets

Regulier: €5

Leden: €3

Tijden

Aanvang: 21:00

Start: 21:15

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!