vr 29 nov 2019

The Tambles

+ The Small Breed

Deuren open: 21:00
Start: 21:30
Einde: 01:00
Regulier: €8
Leden: €6

Over The Tambles

Als je snel kijkt lijkt het net alsof The Tambles uit een tijdmachine zijn gestapt. Want naast dat de jongens eruit zien als figuranten van uit een 60’s cult-film, klinkt ook hun garage rock als een geoliede motor van een klassieke Chevrolet Camaro op volle toeren.

Je kan de jongens al kennen als de backing band van Jerry Hormone, van hun succesvolle tribute aan The Velvet Underground met o.a. Maurits Westerik, Henk Koorn en Carol van Dijk of als een van de meest geboekte band van Popronde 2018 met maar liefst 27 shows.

Dit najaar bracht de band hun debuutalbum uit via het Spaanse Bickerton Records waarmee ze je terug brengen naar 1966.

The Small Breed is een vijf koppige psychedelische-pop band geïnspireerd door de magische muziek die eind jaren 60 werd gemaakt. Geboren uit de succesvolle Nederlandse band The Black Marble Selection bewandelt The Small Breed nu een nieuw pad.

Het dromerige, zonovergoten retro geluid kenmerkt zich door het gebruik van meerstemmige zang, verrassende composities en instrumenten uit de sixties. Met hemelse harmonieën, duizelingwekkende orgelsolo’s en zo af en toe een goed geplaatste fuzzsolo doen de psychedelische popsongs van The Small Breed je denken dat je in een tijdmachine bent gestapt.

De eerste EP telt vijf gevarieerde tracks, is opgenomen bij PAF! Studio te Rotterdam en geproduceerd door Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers.

“Nu voortaan opererend onder de meer tot de verbeelding sprekende naam The Small Breed. Van ‘snotty’ R&B naar gelaagde, zelf gepende Brabantse psychedelica met nog altijd dat prettig rammelende geluid.” – Dave von Raven (The Kik)

Over het evenement

Tickets

Regulier: €8

Leden: €6

Tijden

Aanvang: 21:00

Start: 21:30

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!