vr 18 nov 2022

The Tambles

Terug met een nieuw album: Scraping By. Met support van Zuster Zonnebloem

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 01:00
Regulier: €12
Leden: €10

Over The Tambles

Na een succesvolle tour in Spanje en uitverkochte zalen als voorprogramma van Supergrass ging de wereld op slot. The Tambles trokken zich terug in de oude garage waar ze al tien jaar repeteren. Met z’n vieren schreven ze hun meest veelzijdige plaat ooit, die werd opgenomen en gemixt door zanger en gitarist Ruben Drenth. Moeilijke tweede? Niet als je zo barst van de ideeën en het plezier als deze vier.

Scraping By heeft alles wat je in de late jaren ’60 hoorde, maar de liedjes zijn fris en de riffs heb je zeker nog niet eerder gehoord. En over divers gesproken: de plaat schiet heen en weer van country met een knipoog naar keiharde, slepende psychedelische garage met natuurlijk als uitgangspunt: rock ’n roll. Je kunt de aard nou eenmaal niet uit het beestje halen en in het geval van The Tambles moet je dat ook niet willen. De plaat blinkt uit in z’n dansbare – nu al – klassiekers.

Van het groovy Reminding Me of You dat klinkt alsof het een parel van een outtake is van The Kinks are The Village Green Preservation Society tot het slepende, jangly What if You Need Me Now, van break-upsong tot liefdesverklaring en van liefdesverklaring naar Utrechtse nonnen. Op I was a Sailor hoor je de oude vertrouwde invloed van Exile on Main Street terug (en dat terwijl die is geschreven door de bands laatste aanwinst Felix Bruyn) en The High Stay Dry bezingt het water dat je aan de lippen staat en doet je twijfelen of je niet naar The Band luistert. En uiteraard is er rock ’n roll: dans op het kort maar krachtige Got Me Going of laat je helemaal meeslepen door het betoverende She’s Not a Lover.


SUPPORT: Zuster Zonnebloem

Zuster Zonnebloem: geboren in 2020 en getogen in de jaren 70. Waan je in vroegere tijden met deze psychedelic rockformatie waar de passie en chemie vanaf spat.

Hanne Brunekreeft, Lars Douma, Rick van Loon en Timo Verlaan spelen samen alsof ze elkaars gedachten lezen en zijn niet bang de grenzen van de gebaande paden op te zoeken. De sound van Zuster Zonnebloem is old-school en karakteristiek maar toch vernieuwend en divers. Het ene moment kwetsbaar, dromerig en kraakhelder, het andere ruig, rauw en losgeslagen. Met ijzersterke lyrics, eerlijk maar hoopvol, met als doel de wereld een stukje
zonniger te maken.


Vrijdagen zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €12

Leden: €10

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!