do 25 jun 2020

YVI – Livestream

Lost Control EP Release Tour

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 21:45
Leden: €5.50
Regulier: €7.50

Over YVI – Livestream

Op 20 juni trapt indiefolk-collectief YVI hun ‘lost CONTROL livestream tour’ af vanuit poppodium Hedon. Een paar dagen later brengt deze landelijke releasetour rond de nieuwe EP ‘CONTROL’ hen in voltallige bezetting naar Gouda! Door de huidige restricties vanwege de coronacrisis wordt dit een zeer exclusief optreden waar we 20 kaartjes voor verkopen. Ook zo toe aan live-muziek? Wacht dan niet te lang met het kopen van een kaartje.

Met deze releasetour brengt YVI livestreams vanuit verschillende poppodia, maar ook vanuit zijn eigen huiskamer. Het publiek komt niet naar de show (behalve in Gouda), maar de show komt naar het publiek in de vorm van livestream events. Door de coronacrisis werd de EP-release twee maanden uitgesteld, waarna bleek dat ook de nieuwe datum niet haalbaar was. Omdat YVI in de tussentijd flink aan het livestreamen was geslagen, gooide hij het roer om en zette de ‘lost CONTROL livestream tour’, langs verschillende poppodia, op.

De releaseparty belooft meer dan een live muziekevenement te worden: naast de muziek zal die avond een minidocumentaire over het confronterende maakproces van de EP worden vertoond. Vervolgens tourt YVI onder andere langs Paradiso Amsterdam, Het Bolwerk Sneek en Metropool Hengelo. De optredens vinden plaats in verschillende bezettingen, waardoor elke livestream een bijzondere, vernieuwende ervaring zal zijn. Solo, een semi-akoestische bandbezetting en full-bandshows zullen de revue passeren.

YVI is de naam van het soloproject van Diederick Brandsma. Zijn melancholische en verhalende songs bieden troost, zelfs als je er misschien niet naar op zoek was. De inspirerende alternatieve folk en indierock misstaat niet in het rijtje van Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Op de vijf nummers tellende EP ‘control’ beschrijft YVI de worstelingen die zich voordoen bij het nastreven van perfectionisme.
In 2019 lanceerde YVI zijn debuutalbum ‘A Few Words Of Comfort’ in een nagenoeg uitverkocht Hedon Zwolle. Ook speelde hij in een uitverkocht TivoliVredenburg als voorprogramma van The Slow Show en trapte 2020 af met een bomvolle show op het prestigieuze showcasefestival Eurosonic Noorderslag.

Via de website van de betreffende zaal en de Facebookpagina van YVI kunnen bezoekers zich aanmelden voor het event. Tijdens de avond zelf wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd van de kijkers (via een donatieknop) en bestaat de mogelijkheid om de EP en merchandise van YVI aan te schaffen.

Over het evenement

Tickets

Leden: €5.50

Regulier: €7.50

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 21:45

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!