vr 15 sep 2023

Black Bottle Riot

Blues, Rock, American Folk en Rock & Roll + Support: Van Tastik

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 00:00
Regulier: €15
Leden: €13

Over Black Bottle Riot

Black Bottle Riot

Gitaarband Black Bottle Riot zet dit jaar weer elk podium in lichterlaaie met hun stevige rock. De band veroverde gedurende hun vijftienjarige bestaan de harten van publiek en recensenten. Met hun nieuwe album ‘That’s Amore’ laten ze wederom zien dat ze zichzelf steeds weer weten te vernieuwen en te ontwikkelen, zonder hun roots te vergeten: blues, soul en rock & roll.

‘That’s Amore’ is alweer hun vijfde album, waarin naast de invloeden uit de rock en blues meer dan ooit de soul en de warmte van het analoge geluid klinken. Na al die tijd is Black Bottle Riot nog steeds ‘alive and kicking’ uit de liefde voor het samen muziek maken. Met de jaren wordt de onderlinge verbinding en het vakmanschap alleen maar sterker. Zowel op de plaat als op het podium brengt de band hun soulvolle rockmuziek op een zelfverzekerde, no-nonsense manier. Meer dan ooit komen ze met ‘That’s Amore’ tot de kern van waar ze voor staan en wat ze kunnen. Kwaliteit staat altijd bovenaan.

Met ‘That’s Amore’ is het de band dankzij zelfopgelegde beperkingen gelukt het livegevoel op plaat vast te leggen. Geen overdubs, niks rechttrekken maar live opnemen in de studio. Black Bottle Riot bewandelt met dit album een route die raakt aan allerlei inspiratiebronnen: van de tex-mex rock van Los Lobos tot de garagerock van de Hellacopters. Een volwassen album met een positieve inslag, met volop ‘good time rock & roll’.

Van enorme podia op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole tot hete, zweterige bluesclubs: Black Bottle Riot heeft sinds de oprichting zijn sporen verdiend in het livecircuit in binnen- en buitenland. Ze hebben daarbij de line-up gedeeld met grote namen als Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams, en zijn support act geweest voor muzikale legendes ZZ Top.
Black Bottle Riot: voor iedereen die houdt van de ruige bluesrock van The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers and Thin Lizzy.

SUPPORT: Van Tastik

Ever the wayfaring traveler, The Dark Reverend VAN TASTIK has had a film-worthy life.
After years of bohemia – drifting around the world – he’s appeared on the BBC Live, the Sniester Rock Festival and Eden Festival along with several indie films.
In the past year his followers have tripled on Spotify alone and he was awarded Best Classic Rock Act of 2021 by WigWam Radio.
VAN TASTIK’s music is darkness and turmoil and carries an unmistakable musical atmosphere – simultaneously melancholy and energetic with a “voice that evokes energy from the first note”.
At his performances he connects his audience through his authenticity, music and humour.
We all have a Darkness inside of us – and VAN TASTIK lets us free the beast.

“A man who lives up to his name and looks fabulous”
— Janyce Forsyth, BBC Scotland

“Loud and Proud”
— The Skinny

“A connoisseur of audience participation and a pleasure to watch. Can get any crowd dancing and clapping along. More band than one man.”
— Karl Wood, Booker @ Kelburn Garden Party, BlueGrassmarket Festival & Oxjam Festival Edinburgh

“Played our festival twice and each performance was worthy of the main stage, which we then offered him.”
— Frazer MacKay, Founder/Booker of Butefest


Concerten zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €15

Leden: €13

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Deur dicht: 00:00

Einde: 00:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!