za 28 mei 2022

Craftbeer Invites: Brouwerij de Dochter van de Korenaar

Kom en proef het verhaal van deze bijzondere brouwerij

Deuren open: 20:00
Start: 20:30
Einde: 23:00
Regulier: €23.50

Over Craftbeer Invites: Brouwerij de Dochter van de Korenaar

So What Craftbeer invites is een terugkerend evenement waarbij So What! brouwerijen uitnodigt om hun bieren en het verhaal hierachter met ons te delen.

Deze editie komt Ronald Mengerink langs. Ronald richtte in 2007 samen met zijn vrouw Monique Brouwerij de Dochter van de Korenaar op. De naam "Dochter van de Korenaar" verwijst naar het woord bier. In oude Mechelse kronieken vond men dat Keizer Karel V rond 1550 de voorkeur gaf aan het "sap van de dochter van de korenaar" (bier) dan aan het "bloed van de druiventros" (wijn). De Dochter van de Korenaar is een brouwerij die opereert op de grens. Letterlijk, want de brouwerij staat in het Belgische Baarle-Hertog op een steenworp afstand van de Nederlandse grens. De brouwerij heeft één doel voor ogen, simpelweg het beste bier brouwen. Met oog op detail, liefde en aandacht worden de bieren in eigen huis gebrouwen.

Enkele bekende bieren van de brouwerij zijn Embrasse, Noblesse, Nouveau Riche, Bravoure, Crime Passionnel, Sans Pardon. Ook worden er bieren op houten vaten gelegd. De Pure Oak Series bestaan uit bieren die op Virgin Oak vaten hebben gelegen. Deze nieuwe eiken vaten geven schitterende zachte houttonen en vanille. Het hout zorgt voor een extra dimensie in de toch al zo smaakvolle bieren van deze bijzondere brouwerij. De brouwerij bevat een rijpingskamer waarbij zij bieren op verschillende vaten laten rijpen. Deze verfijnde bieren zijn dan ook de reden waarom wij Ronald heel erg graag verwelkomen bij ons in So What!.

Net als andere edities zullen er zo veel mogelijk bieren voorbij komen die je waarschijnlijk nog niet eerder gedronken hebt. Kom en proef het verhaal van Brouwerij de Dochter van de Korenaar.


In verband met de maatregelen hebben we gekozen om alleen DUOtickets aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat het qua plekken overzichtelijk blijft en je sowieso bij elkaar aan tafel zit met z’n tweeën. Mooi moment om je speciaalbier liefhebbende zwager, buurman of oma mee te nemen!

Per persoon zijn er maximaal 2 tickets te koop! Dit om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kans maken op tickets.

Over het evenement

Tickets

Regulier: €23.50

Tijden

Aanvang: 20:00

Start: 20:30

Einde: 23:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!