di 29 jun 2021

De Kift Live x Tentoonstelling Koele Wateren

// Museum Gouda & So What! presenteren // Late Show

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 22:30
Regulier: €20

Over De Kift Live x Tentoonstelling Koele Wateren

Langs het hoogriet, langs de laagwei

De Kift kondigt versoepelingen aan!

De asfaltweg? De klinkerweg? De landweg? De waterweg! Jazeker, mensen, we gaan scheep! En ik snap dat jullie razend nieuwsgierig zijn. Dat zijn we zelf ook! In ons hart weerklinkt zelfs een schalmei! De tijd is bijna daar, mensen! Dan gaan de trossen los!

Ondanks alles presenteerde De Kift vorig jaar mei online, zonder publiek, vanuit Paradiso het nieuwe album Hoogriet. Een aantal nummers op dit album kwam tot stand tijdens de vaartocht die de band in april 2019 maakte met regisseur Sanne Rovers tijdens de opnames voor de documentaire Water Wieg Me. Veel teksten op Hoogriet hebben een directe link met het water. Nu maken we, mét publiek, de cirkel rond!

Wat snerpt daar door de stille nacht?

Wat fonkelt daar in lichte pracht?

Op 24 juni vertrekt het platbodemzeilschip de Vrijbuiter vanuit Hoorn naar zee. Het startschot wordt in cinema Oostereiland gegeven met een speciale vertoning van Water Wieg Me waarbij De Kift live musiceert. Na de voorstelling gaan we op een muzikale zwerftocht en varen we in negen dagen de staande mastroute naar Zierikzee. Onderweg leggen we aan in negen steden en spelen vanaf het dek eindelijk deze uitgelezen, feestelijke en opgetogen verzameling nieuwe Kiftmuziek.

Wat sluipt en gluipt en huilt en lacht?

Wat schettert schel, wat fluistert zacht?

Dat is het feest van het hondsvot!

Dat is Hoogriet!

www.vrijbuiterzeilen.nl

www.dekift.nl

© beeld afkomstig uit Water Wieg Me


Over Koele Wateren:

De tentoonstelling Koele Wateren is een oogstrelende selectie van 38 schilderijen uit het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand!

Bezoekers melden zich bij de ingang Achter de Kerk 14

Evenement vindt plaats in Museum Gouda

Over het evenement

Tickets

Regulier: €20

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 22:30

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!