vr 02 dec 2022

Ernst Jansz

Solo tour van oprichter, zanger en toetsenist van Doe Maar

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 23:00
Regulier: €18
Leden: €16

Over Ernst Jansz

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Met deze laatste twee toerde hij ook vele jaren door de lage landen.
Zelf maakte hij een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.
In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, De Neerkant, en een gelijknamig boek en theatertournee.

Dit jaar verschenen er maar liefst twee albums. Live in tijden van Corona & Chopin en andere stukken. Behalve deze nieuwe nummers speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire.

De band bestaat verder uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).

Support: Driewieler

Driewieler is ontstaan uit een opdracht van Desmond Haneveer voor de minor songwriting aan Codarts in Rotterdam. Het nummer Wakker Dromen, de eerste single van Driewielers eerste EP ‘Relatietherapie’, werd voor deze opdracht geschreven door Julia en Thomas en vervolgens opgenomen door Silas. Deze samenwerking verliep zo goed dat ze besloten om, met z’n drieën, verder te gaan met het schrijven en maken van muziek. Het drietal heeft onwijs veel plezier in het maken van muziek en dat hoor je aan alles terug op hun debuutplaat.

Driewieler is een bijzondere combinatie van Conservatoriumstudenten. Thomas Heikoop groeide op in de fanfaremuziek en begon in Rotterdam aan de Bachelor Jazz trompet waar hij nu in zijn 4e jaar zit. Tijdens zijn studie ontdekte hij ook zijn liefde voor zang en het schrijven van liedjes. Julia Schutten is een veelzijdige vocalist die normaal gesproken Engelstalige akoestische pop maakt. Ze is afgestudeerd in pop zang aan Codarts en dankzij de ontmoeting met Thomas ontdekte ze dat haar schrijftalent ook in het Nederlands goed tot zijn recht komt. Silas Houtman is 3e jaars producing student aan Codarts en heeft dan ook de EP geproduceerd. Hij speelt voornamelijk gitaar maar kan eigenlijk alles en is daarmee echt de duizendpoot van het drietal.

‘Relatietherapie’ schetst voor velen bekende scenario’s uit het dating leven gegoten in een jasje van simplistische zolderkamer pop met hier en daar een vleugje kleinkunst.


Vrijdagen zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €18

Leden: €16

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 23:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!