vr 09 dec 2022

The Cold Vein

+ Support: Kalaallit Nunaat

Deuren open: 20:30
Start: 21:00
Einde: 01:00
Regulier: €13
Leden: €11

Over The Cold Vein

Na het noodgedwongen einde van het Nijmeegse noise rock trio Udarnik begin 2017, vinden bassist Ludo Vlaar en drummer Chief W. na een zwervende periode in Hans Wubs, van de net uiteengevallen noisepunk band Lawine, een nieuwe gitarist/riffmeister.

In de beruchte krochten van de voormalige st. Antoniusschool / Doornroosje aan de Groenewoudseweg in Nijmegen wordt in 2018 fanatiek aan nieuwe tracks gewerkt. Het resulteert in een furieuze instrumentale demo waarmee een zanger/performer/storyteller moet worden binnengehaald.

Diverse kandidaten durven het niet aan. Ook Pieter H. (automatic sam, atlanta, geishas of doom) is onder de indruk en tipt urban veteraan en headstrong gap Patrick T. (aka Rudeboy Remington, urban dance squad, silver surfer rudeboy aka aguido) naar de demo te luisteren. Deze slaat meteen aan na het horen van de stortvloed aan weerbarstige noise rock. The Cold Vein is geboren.

Voor een audio studieproject bezet het viertal in januari 2019 1 dag de studio en documenteert de eerste 2 nummers om de wereld mee om de oren te slaan: ‘duivelsmachine’ wordt digitaal gereleased.

“Orensnijders en nekkenbrekers”, “Het is echt erg goed”, “van de sokken geblazen”, “gevaarlijk”, “intens” en “supervet” zijn slechts indicaties van wat de luisteraar te wachten staat.

Op Manana Manana 2019 debuteert het viertal live en sluit de zaterdagavond op het Veranda podium furieus af. Waarna meerdere festivals/shows (o.a. Valkhof Festival, Effenaar, db’s) volgen. Door de onvermijdelijke globale fysieke en mentale kollaps en andere persoonlijke pre-occupaties, duikt het kwartet pas in de herfst/winter ‘20/’21 de Galloway Studio Nijmegen in voor opnames van het debuut album: ‘simple trick more voodoo’.

Kink radioprogramma ‘Corton op Kink’ laat met enthousiasme het furieuze debuut album begin april in premiére gaan. Waarna het album ook op alle streaming platforms beschikbaar is. Het vinyl ziet op recordstoreday 2022 het licht op Sounds Haarlem Likes Vinyl.

Spotify // Bandcamp


SUPPORT: Kalaallit Nunaat

Combineer een liefde voor noise, post-punk en krautrock en je krijgt de hypnotiserende ‘wall of sound’ die Kalaallit Nunaat heet. De Rotterdammers maken muziek die een koude kelder niet misstaat en versnellen elke show tot een oorverdovende waterval van repetitieve beats en melodieën die samen komen tot een heerlijke onenigheid. De debuut EP ‘Television’ werd goed ontvangen en bezorgde de band een paar keiharde gigs op o.a. Left of the Dial, een Popronde selectie en een nominatie voor de Rotterdam Music Awards.

Over de EP TELEVISION // NOTHING:
"Kalaallit Nunaat remind us that three strikes is all it takes. Three tracks, called ‘Nothing’, ‘Again’ and ‘Television’, all hop along at a fair lick, sounding like they’ve been stung by a wasp. Everything is simply soldered, loud, angry, and revelling in a certain discordance
despite those pesky melodies, which just can’t keep away. The last track Television is a great pop song disguised as a rant. So, what’s the verdict, doc? Loud? Check. Discontented? Check. Anti-party music? Maybe, but probably not. Does it all come on a bit like Big Black’s mighty ‘Kerosene’? Why, yes, it does. At one point one of these young shavers yells, "And I feel like I’m going in circles again." So does granddad
here, but he quite digs that." – “Richard James Foster

Bandcamp


Vrijdagen zijn toegankelijk vanaf 12 jaar. Voor meer informatie mail naar info@so-what.nl

Over het evenement

Tickets

Regulier: €13

Leden: €11

Tijden

Aanvang: 20:30

Start: 21:00

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!