vr 07 feb 2020

Tim Akkerman & The Ivy League

+ Sylvie Stone

Deuren open: 20:00
Start: 20:30
Einde: 01:00
Leden: €13
Regular Ticket: €15

Over Tim Akkerman & The Ivy League

Tim Akkerman is terug! En met zijn rockband ‘The Ivy League’ komt deze voormalig frontman van Di-Rect naar Gouda. Na een succesvolle en grotendeels uitverkochte theater tour met Bruce Springsteen covers en zijn zeer gewaardeerde optredens tijdens het TV programma Beste Zangers staat zijn eigen werk nu weer centraal. Niet als singersongwriter maar met vette rockband en een nieuw album gaat hij vanaf november de clubs in.

Je zou denken dat als je al 20 jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij in 2019 iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.

Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

The Ivy League
Wat Tim ook nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single Underestimate gaat de band als ‘Tim Akkerman & The Ivy League’ door het leven. Of, zoals Tim zelf zegt: "Als het goed voelt, moet je het gewoon doen".

En dat is 2019 in een notendop. Het voelt goed, en de band gaat het gewoon doen: na de release van een zeer persoonlijk album nu een tour als vriendengroep door heel Nederland, en tien nieuwe liedjes ten gehore te brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans.
Ontzettend spannend, zelfs na 20 jaar muziek maken. Maar als het goed voelt…

Sylvie Stone timmert sinds hun debuut op ‘FestyLand’ 2018 flink aan de weg. Dit drietal brengt catchy indie met een verhaal, geïnspireerd door het leven zelf. Zware thema’s zoals verlies en verdriet worden niet gespaard al proberen de heren van Sylvie Stone het ook luchtig te houden en een boodschap van hoop uit te dragen. De gitaar gedreven muziek is oprecht en sferisch en nodigt het publiek uit om in het moment stil te staan bij hun eigen leven. Van november 2019 tot en met februari 2020 zijn de heren op tournee met Tim Akkerman & The Ivy League waarmee ze heel Nederland kennis laten maken met hun muziek. In oktober kwam hun laatste single ‘Days Gone By’ uit.

Geprogrammeerd in samenwerking met de Goudse Schouwburg

Over het evenement

Tickets

Leden: €13

Regular Ticket: €15

Tijden

Aanvang: 20:00

Start: 20:30

Einde: 01:00

Over de Venue

Poppodium So What! is het bruisende muziekcentrum van Gouda en omgeving en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen voor jong en oud. Of je nu houdt van rock, pop, hiphop of elektronische muziek, er is voor ieder wat wils bij So What!

Met een capaciteit van 420 bezoekers is So What! een intieme locatie in het hart van Gouda, waar je dicht bij je favoriete artiesten kunt staan en de energie van de muziek kunt voelen. Het is de perfecte plek om lokale en nationale talenten te ontdekken en om te genieten van bekende artiesten in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Naast de reguliere concerten organiseert So What! ook speciale evenementen, zoals clubavonden en themafeesten, die plaatsvinden op unieke locaties in en rondom Gouda. Of je nu alleen komt, met vrienden of met je partner, bij So What! ben je altijd welkom.

De kaartjes voor de evenementen van So What! zijn betaalbaar en gemakkelijk online te kopen. Mis dus geen enkel optreden van jouw favoriete artiest en houd de website van So What! in de gaten voor het laatste nieuws en de volledige evenementenkalender in en rondom Gouda.

Kortom, als je op zoek bent naar een avond vol muziek, gezelligheid en leuke mensen in Gouda en omgeving, dan is Poppodium So What! de place to be. Kom langs en ontdek wat So What! te bieden heeft voor de lokale muziekliefhebbers en bezoekers van buiten de stad!